KYYTI IDEASPRINT

 

KYYTI IDEASPRINT – HENKILÖLIIKENTEEN MURROS UUSINTA MOBIILITEKNOLOGIAA HYVÄKSIKÄYTTÄEN

IdeaSprintissä tuodaan esiin haasteyrityksen todelliseen liiketoimintaan liittyviä tarpeita ja ongelmia, jotka esitetään haasteen muodossa. Osallistujat vastaavat näihin haasteisiin ratkaisuehdotusten muodossa. Kyyti IdeaSprintissä on tavoitteena löytää uusia ennakkoluulottomia ideoita ja kehittää Kyyti-liikkumissovelluksen palvelu- ja liiketoimintakonsepteja. Kyyti-sovelluksella voi tilata kimppakyydin joko heti tai ennakkoon Oulussa, Tampereella ja Turussa, Helsingissä palvelua testataan. Kyyti maksetaan sovelluksella ennakkoon ja kuljettajina toimivat suomalaiset taksi- ja joukkoliikenneyritykset. Kyyti-palvelua on tähän mennessä voinut käyttää Tuup-nimisellä sovelluksella, mutta joulukuussa se korvautuu uudella Kyyti-sovelluksella.

Katso tästä kyyti haastevideo

HAASTEKYSYMYS & RATKAISUEHDOTUKSET

Kyyti Ideasprintin tavoitteena on löytää ratkaisuja erityisesti Kyydin yrityspalveluihin ja B2B-liiketoimintaan, mutta ratkaisut voivat liittyä myös laajemmin esimerkiksi seuraaviin aiheisiin:

  • Kimppakyyti työasiamatkoilla yritysasiakkaille
  • Kimppakyyti kodin ja työpaikan välisillä matkoilla
  • Kimppakyyti asiakkaille tai jäsenille: kauppakeskukset, terminaalit, harrastusseurat
  • Kimppakyyti-tilausten integraatio kalenteriin ja muihin ajanvarausjärjestelmiin
  • Kimppakyydin ja joukkoliikenteen muodostamat matkaketjut
  • Yhteiskäyttöautot, niiden palvelukonseptit ja liityntä muihin logistiikkapalveluihin
  • Eri liikennepalveluntarjoajien yhteistyömuodot

Ratkaisujen kehittämiseen kaivataan mm. seuraavaa osaamista: palvelumuotoilu, sovelluskehitys (erityisesti liikenteeseen liittyen), tuotteistaminen ja kaupallistaminen sekä markkinointi.

 

IDEASPRINT TAUSTAA

IdeaSprint on BusinessOulun malli uusien innovatiivisten ideoiden ja avausten kehittämisprosessi. IdeaSprintit toteutetaan vuosien 2017 ja 2018 aikana Oulussa. Prosessissa käytettävä kieli on Suomi, mutta todennäköisesti kuulet myös englantia, esimerkiksi ulkopuolisen esitelmöitsijän toimesta. IdeaSprintit toteuttaa kolmen asiantuntijayrityksen konsortio: OBN, Futuretournaments ja Gaia.

 

HAASTEYRITYS KYYTI GROUP

Kyyti Group on suomalainen yritys, joka kehittää kyydinjakopalvelua osana laajempaa Mobility as a Service -konseptia. Tavoitteena on tehdä ihmisten päivittäinen liikkuminen ovelta ovelle helpoksi eri liikennepalveluja yhdistäen. Kyyti on kasvava ja kansainvälistyvä yritys. Yrityksen toimitusjohtaja Pekka Möttö kasvatti aikoinaan OnniBusista merkittävän toimijan bussiliikenteessä. Myös Kyyti tavoittelee markkinoiden muuttamista ja haluaa mahdollistaa asiakkaille edullisemmat ja paremmat palvelut sekä edistää energiatehokasta ja ympäristöystävällistä liikkumista. Lähikuukausina Kyyti tuo markkinoille uusia, innovatiivisia palveluja ja IdeaSprint on osaltaan tukemassa tätä kehitystyötä.

Kyyti etsii uusia osaajia tiimiinsä. Jos sinulla on kiinnostusta rakentaa uusia, tulevaisuutta muuttavia palvelutuotteita ja omaat sopivan koulutuksen ja työkokemuksen, ota yhteyttä! Alla lyhyet kuvaukset tehtävistä. Tarkemmat kuvaukset saat IdeaSprintin aikana. Työtehtävien sijaintipaikka on ensi sijassa Oulu tai Helsinki. www.kyyti.com

UI/UX-SUUNNITTELIJA (yksi tehtävä)

 Työsi on osallistua Kyyti-palvelun tuotekehitykseen, painopisteenä Kyyti-sovelluksen käyttöliittymän suunnittelu sekä muut käytettävyyteen liittyvät asiat. Sinulla on sopiva graafinen koulutus, hallitset asiakaskokemuksen suunnittelun ja palvelumuotoilun ja osaat myös ottaa huomioon liiketoiminnan.

OHJELMISTOKEHITTÄJÄ (useita tehtäviä)

Haemme erityisesti Front End -kehittäjiä ja testiautomaatioinsinööriä. Sinulla on sopiva koulutus/osaaminen tai olet juuri valmistumassa. Tunnet erityisesti React ja React Native -työkalut ja pystyt sujuvasti suunnittelemaan ratkaisuja joko mobiilisovelluksiin tai verkkoselaimeen.

 

TOTEUTUS & MENTORIT

IdeaSprint tapahtuu viiden päivän aikana (7-13.12.2017, To-Pe, Ma-Ke), sisältäen ohjattua työskentelyä (ryhmätyötä, esityksiä, muuta) sekä osallistujien itsenäistä paneutumista asiaan. Tarkka ohjelma ja aikataulu tarkentuu lähempänä toteutusajankohtaa. Ohjattua ohjelmaa on pääsääntöisesti noin klo 9 – 13 (14) välillä, sen lisäksi osallistuja oman ajankäyttönsä puitteissa käyttää aikaa aiheeseen. Varsinainen työskentely tapahtuu 4-5 henkilön ryhmissä. Jos ryhmän ratkaisuehdotus on erityisen hyvä, saatte varsinaisen IdeaSprintin jälkeenkin tukea kehittämistyöhön.

Perehdytämme osallistujat huolella alan markkinoihin, teknologisiin mahdollisuuksiin ja ennen kaikkea tulevaisuuden visoihin, joten missään tapauksessa sinun ei tarvitse olla alan asiantuntija – arvostamme erilaista taustaa ja erilaisia näkemyksiä. Voit olla työntekijä, johtohenkilö, yrittäjä, startupia suunnitteleva, työtön tai opiskelija. IdeaSprint on sinulle maksuton.

Mentoreina ja työskentelyn ohjaajina toimivat seuraavat henkilöt, joilla kaikilla on runsaasti kokemusta uusien ideoiden, innovaatioiden ja liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisestä.

 

IDEASPRINT KILPAILU

IdeaSprint päättyy kilpailuun, jossa eri ryhmät esittävät omia ratkaisuehdotuksiaan. Parhaat esitykset palkitaan palkinnoilla. Kaikki osallistujat saavat lisäksi 20 € arvoisen Kyyti-etusetelin.

 

PAIKKA

IdeaSprint järjestetään Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenalla, osoitteessa Pentti Kaiteran katu 1. Tellus sijaitsee pääaulan välittömässä läheisyydessä. Tellus kartan löydät tästä: Way to Tellus

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/145627512831543/

LATAA ESITE TÄSTÄ IdeaSprint Kyyti INFO